Halvledarreläer SSR

Halvledarrelä/SSR som bland annat kan användas som överströms- och kortslutningsskydd. En enhet kan ersätta flera elektromekaniska omkopplare. Dessa solid state reläer/SSR kan hantera belastningar upp till 300A.

Dessa innovativa och mycket effektiva solid state-reläer (SSR) används för att kontrollera alla typer av laster som används i många branscher. De tre huvudsakliga tillämpningsområdena är industriell uppvärmning och temperaturreglering och industriell och/eller offentlig belysningskontroll. Modulerna är mikrodatorstyrda med integrerad FET-teknik.

Produkter som visar en resistiv belastning är traditionella glödlampor, värmare och andra belastningar som utgör ett motstånd.

För andra typer av laster eftersom kapacitiv eller induktiv kopplingskapacitet sjunker till cirka en fjärdedel av den angivna, beroende på den faktiska produkten, kan den sjunka ännu mer.

Produkter som presenterar en kapacitiv belastning inkluderar elektroniska transformatorer, kondensatorer etc.

Produkter som utgör en induktiv belastning, till exempel konventionella transformatorer, motorer, spolar, lysrör med magnetisk ballast, etc.

Halvledarreläer SSR (107)