Gigavac

GFPA400 passiv och aktiv styrning.

GIGAVAC fortsätter att vara ledande inom tätad kopplingsteknik med introduktionen av täta säkringsprodukter. GIGAVAC-säkringsprodukter inkluderar nu PyroTactor™, världens första kontaktor med integrerad pyro-säkring, och GigaFuse™, världens enda hermetiskt förseglade elektromekaniska säkring. Båda dessa serier är konstruerade för högspännings- och högspänningssäkringskrav. GFC PyroTactor ™ kombinerar funktionen av högspänningssäkringar och kontaktorer i en enda enhet. Detta eliminerar behovet av att dimensionera varje komponent separat. GFC-serien är bidirektionell, kan hantera systemspänningar upp till 1500VDC. Finns i varianter med endast passiv utlösning eller passiv och aktiv utlösning. Denna nya design reducerar motståndet avsevärt, eliminerar termisk åldring och reducerar installationstiden, komplexiteten samt kostnaden betydligt. GFP- och GFPA GigaFuse™-serien innehåller säkringsprodukter med både passiva och passiva/aktiva kombinationer. Precis som GFC-serien, reducerar GFP- och GFPA-serien avsevärt motståndet, eliminerar termisk åldrande och reducerar installationstiden, komplexiteten och kostnaden dramatiskt. Andra GIGAVAC-tätade kopplingsprodukter inkluderar EPIC®-förseglade kontaktorer, GX-industrikontakter och MX Militärklassade/Heavy Duty-kontaktorer, tillsammans med GV hermetiskt tätade kostnadseffektiva kontaktorer, kontaktorer för kretskortsmontage, små MiniTACTOR™-kontaktorer och hermetiskt tätade manuella brytare.

Manufacturer

Gigavac

Continuous current

400A

Max current

2500A

Mechanical cycles

1

Mounting

Side; Up-Right

Produktblad

Gigavac

Amerikansk tillverkare av likströmskontaktorer, högspänningsreläer och manuella säkerhetslastbrytare.
GIGAVACs förseglade brytarexpertis inkluderar produkter som är framtagna med hjälp av ny patenterad teknik till en lägre kostnad för dessa marknadsledande och förseglade kontaktorer och manuella brytare.
GIGAVAC grundades 2002 av en liten grupp entusiaster som  startade ett företag med kunden i fokus. Den ursprungliga inriktningen på högspänningsreläer med mångårig erfarenhet och kunskap av konstruktion, tillverkning och applikationstjänster av förseglade brytare som de anställda tagit till företaget.
Denna tillväxt gjorde det också möjligt för GIGAVAC-teknik att fokusera på att använda sin expertis för att utveckla en ny teknik för att hantera utmaningarna med höga effektomkopplingar i en förseglad kontaktor. Resultatet är den patenterade EPIC-serien (metall/keramisk sammanfogning) av förseglade kontaktorer som introducerades i slutet av 2006. EPIC-kontaktorer har alltid tillverkats exklusivt hos GIGAVAC i USA.
Raden av EPIC-produkter växte till att omfatta GX industrikontaktorer, MX för den mobila marknaden och smarta kontaktorer. GIGAVAC's erfarenhet av hermetiska kontaktorer inkluderade därför produkter som drar nytta av ny patenterad teknik till en lägre kostnad än andra förseglade kontaktorer och manuella brytare.
GIGAVAC, medlem av Sensata Technologies-gruppen, välkomnar dig att besöka deras nya ISO9001, 3 700 kvm stora fabrik och huvudkontor i Carpinteria nära Santa Barbara, Kalifornien för att ta reda på mer om de oöverträffade förseglade växlingsprodukterna.

https://www.gigavac.com/